Altijd als eerste onze nieuwste blogs lezen? Laat je email adres achter en je ontvangt een bericht als wij een nieuw blog plaatsen.

Draait jouw website op Sitefinity? Twijfel je nog om te upgraden? In deze blog vertellen je waarom het zo’n goed idee is om nu te upgraden naar de nieuwste versie: Sitefinity 10.2

Headerafbeelding Upgrade naar Sitefinity 10.2

Omdat zeven voor heel veel mensen een geluksgetal is, zetten we de zeven belangrijkste redenen om nu te upgraden naar Sitefinity 10.2 voor je op rij. Uiteraard brengt een upgrade veel meer voordelen met zich mee, zoals verbeteringen van de bestaande functionaliteit en veiligheid.

 1. A/B testen
  We beginnen meteen maar met één van de belangrijkste redenen. Eindelijk is A/B testen mogelijk in Sitefinity! Met de koppeling naar het Sitefinity DEC is dit uitgebreid te analyseren. Zet je stappen om de customer journey te optimaliseren met het A/B testen van je content.

 2. Toestemming vragen voor tracking
  Met de AVG wetgeving voor de deur is het heel belangrijk dat je je bezoekers zelf de keuze laat maken of je hun bezoek mag analyseren. Met de inzet van ‘Explicit Consent Web Tracking’ vraag je iedere bezoeker of je ze mag tracken.

 3. SEO title en description
  Vanaf deze versie zitten de SEO title en description velden voor dynamische content automatisch in Sitefinity. Voorheen moesten deze velden expliciet gebouwd worden bij o.a. nieuwsberichten, blogs en producten.

 4. Delen op social media nog beter te beheren
  Voor de contentbeheerder zijn velden toegevoegd aan de contentypes voor Social media sharing. Dit zijn de meta- en openGraph velden die gebruikt worden bij het delen van het bericht/pagina.

 5. Een nieuw design voor de Sitefinity beheeromgeving
  Iedereen die nu al op Sitefinity 9 of hoger zit, kent waarschijnlijk het lichte thema in de beheeromgeving. Dit thema is nog verder doorgebouwd waardoor het er nog strakker uitziet. Nog een voordeel, met dit thema zijn verschillende functies nog fijner in gebruik, zoals het toevoegen van afbeeldingen, video’s, categorieën en tags aan een bericht (nieuws/blog/product etc.).
  Het oude donkere thema is vanaf deze versie echt verleden tijd. Waar je nu nog kon kiezen voor het donkere thema in de beheeromgeving is het light thema nu de standaard en enige optie.

  Kleine kanttekening: deze nieuwe weergave is nog wel in beta-fase, wat inhoudt dat hier nog enkele dingen niet helemaal perfect op werken. Gelukkig mag je zelf kiezen of je deze weergave gebruikt of het standaard lichte thema.

 6. Eindelijk wordt teksten opmaken een eitje
  In deze versie is ook hard gewerkt aan de Rich Text editor. Met name bij de content types was dit nog vrij verouderd en was het lastig om teksten vanuit Microsoft Word te kopiëren. Met de nieuwe editor is het opmaken van teksten en het kopiëren vanuit Word extra gemakkelijk. Ongewenste styling is hiermee verleden tijd!

  Deze vernieuwing hoort bij de nieuwe beta weergave. Wanneer je veel teksten in Sitefinity verwerkt en/ of vanuit Word kopieert en veel last hebt van de beperkingen in de oudere editor is het aanzetten van deze weergave echt een goed idee. Houd er wel rekening mee dat deze beta-versie nog niet alle functionaliteiten bevat. Bekijk de Sitefinity website voor de verschillen.

 7. Sitefinity is sneller geworden!
  Nog zo’n puntje van aandacht wat wij veel horen is dat Sitefinity zeker in de beheeromgeving traag kan zijn. Hier is flink aan gewerkt en is nu merkbaar een stukje sneller. Vooral bij de contenttypes zul je dit merken.

Conclusie

Een upgrade naar een nieuwe versie van een Content Management Systeem is altijd een goed idee. In deze versie van Sitefinity zitten wel heel wat voordelen en verbeteringen waarover onze klanten al meerdere keren naar gevraagd hebben, zoals A/B testen, de teksteditor opties en de snelheidsverbeteringen van Sitefinity.

Meer achtergrond nodig? Neem contact met ons op

Deel deze pagina