Altijd als eerste onze nieuwste blogs lezen? Laat je email adres achter en je ontvangt een bericht als wij een nieuw blog plaatsen.

Tijdens de Sitefinity Summit in Boston ging er een licht gejuich op in de zaal toen de mededeling kwam dat A/B testen (op pagina’s, niet de emailings) op de roadmap van Sitefinity stond en eind 2017 in een release zou zitten.

AB testen met Sitefinity

Bèta release 10.2 en A/B testen zit erin. Dat moeten we natuurlijk direct testen! De bèta versie downloaden, de lokale Sitefinity instantie updaten en gaan.

Important Note: Beta is not production ready and should not be used on live sites. Upgrades from and to it will not be supported. 

En gaan…

Ok, ik ben geen developer, die 9 warnings, zouden die belangrijk zijn? We gaan het zien. Ai, de upgrade gaat niet helemaal zoals gepland, maar niet getreurd… dan maken we “gewoon” een nieuw projectje aan! We zullen vandaag A/B testen!

AB testen met Sitefinity

Ik heb geprobeerd een upgrade te doen op een bestaand project, maar dat is heel erg basic gedaan door mij. Upgraden is een vak op zich, developers zijn daar de experts in, ik niet.

A/B testen

Na het opzetten van een nieuw project is het zover, ik kan gaan A/B testen. Een koppeling met de Digital Experience Cloud blijkt echter wel een vereiste. Dus niet elke Sitefinity licentie kan gebruik gaan maken van deze prachtige optie. Na het koppelen met de DEC is het aanmaken van een A/B -test een eitje. Een grote "A/B" in de top ribbon valt al direct op.

AB testen met Sitefinity AB testen met Sitefinity

Via een simpele wizard is de test snel opgezet. De pagina alternatieven zijn “op z’n Sitefinity's” op te zetten. Klaar, testen maar...

Resultaten

De resultaten zijn, via een duidelijke link bij de Page Manager, makkelijk op te vragen in het DEC. Omdat ik nu een snelle bèta test heb uitgevoerd is er nog niet voldoende data, dus geen exacte resultaten. Dat wordt nog flink wat klikken.

AB testen met Sitefinity

Eerste conclusie

Met het A/B-testen op pagina niveau lijkt Sitefinity een echte topper erbij te hebben. Het opzetten van de testen is erg eenvoudig. Hoe de resultaten zullen zijn en hoe deze uiteindelijk invloed hebben op de website is natuurlijk nog even afwachten, maar de eerste indruk is veel belovend.

Meer in de beta versie

De 10.2 release bevat nog enkele interessante updates. Denk bijvoorbeeld aan de optie voor niet tracken van bezoekers indien niet gewenst (vooruitlopend op de nieuwe GDPR wetgeving). Meer over de beta release is te vinden op het Sitefinity forum.

Uiteraard zullen ook de developers de nieuwste versie testen en hun bevindingen delen met Sitefinity. Zodra de final-release er is zullen wij dit zeker melden

.
Meer achtergrond nodig? Neem contact met ons op

Deel deze pagina