Altijd als eerste onze nieuwste blogs lezen? Laat je email adres achter en je ontvangt een bericht als wij een nieuw blog plaatsen.

Magento is een zeer krachtig eCommerce oplossing waarmee u zich volledig kunt richten op de online verkoop van uw producten. Voor zowel grote als kleine webshops is Magento de uitkomst! In dit blog zal Rein de Vries u meenemen in de wereld van Magento..

CMS

Natuurlijk hoeven we niet bang te zijn dat de echte winkels uit het straatbeeld verdwijnen. Het gros van de mensen wil de producten immers ‘echt’ ervaren door het te kunnen zien, voelen, ruiken of proeven. De verkopers moeten zich echter wel beseffen dat ze er een concurrent bij hebben: de internet-verkopers. De online verkoop lijkt namelijk minder last te hebben van de economische recessie. 

Concurrentie

De online markt groeit op dit moment vele malen sneller dan de fysieke/offline markt. Dat is gezien de voordelen van online winkelen ook niet vreemd; het scheelt simpelweg veel tijd en geld. Producten van webwinkels kunnen op internet vaak gemakkelijk worden vergeleken met elkaar en aankopen kunnen ook nog eens thuis worden bezorgd. Dit is natuurlijk perfect voor de drukke en veeleisende consument van deze tijd.

Magento

Door het prijswinnende eCommerce platform Magento in te zetten, kunt u zorgeloos uw winkel op internet beheren. Magento is simpel en eenvoudig in gebruik (voor zowel u als verkoper, als voor de klant), compleet en stabiel. Voor u als webshop eigenaar bevat Magento een ongekende hoeveelheid aan functionaliteiten die de verkoop van uw producten zullen bevorderen. Ondanks de vele functionaliteiten blijft Magento eenvoudig in gebruik en kunt u op een gemakkelijke manier uw winkel beheren. 

Voor het beheren van al deze functionaliteiten, producten, categorieën, orders en klanten heeft Magento een zeer krachtig beheersysteem ontwikkeld waar u zorgeloos uw winkel mee kunt beheren. Zo kunt u middels het beheersysteem van Magento eigenschappen, attributen en relaties tussen producten aangeven.  Op deze manier wordt cross-selling en up-selling door de webshop heen mogelijk om zo meer omzet te genereren. Tevens kunnen producten geïmporteerd en geëxporteerd worden om bijvoorbeeld meerdere producten in Magento te importeren of de producten te importeren in uw boekhoudingsprogramma. 

Figuur 1: Producten overview van de producten in magento.

Naast het beheren van producten bevat het beheersysteem ook de mogelijkheid om klanten en orders te beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld de klanten indelen in klantgroepen, waardoor prijsdifferentiatie mogelijk wordt. Daarnaast wordt aan elke order een historie gekoppeld. Veranderingen van status blijven op deze manier traceerbaar. Dit is natuurlijk erg handig wanneer u wilt kijken welke fases een order al doorlopen heeft.

Figuur 2: Dashboard pagina, hier kunt u bekijken hoe het verloop van de order/betalingen verlopen.

Magento heeft ook nog aan andere onderwerpen gedacht

Multishop

Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere webshops laten draaien met één enkele Magento backend. Dit heeft als voordeel dat u gebruik kunt maken van eenzelfde producten database. Per webshop kunt u dan bepalen hoeveel of hoe weinig informatie de verschillende webshops met elkaar zullen delen.

Meertaligheid

Magento is beschikbaar in meerdere talen. Zowel de frontend van de webshop als de backend kan in een andere taal aangeboden worden (Nederlands is beschikbaar). 
Het productassortiment en de prijsinstellingen kunnen aangepast worden per taalgebied.

Promoties en kortingen

Kortingsbonnen kunnen gemakkelijk aangemaakt worden middels het beheersysteem. Per kortingsbon kunt u definiëren hoe hoog of hoe laag de korting zal zijn. Het kan zowel op basis van een vast bedrag als op basis van een percentage. Kortingen kunnen ook aan gebruikersgroepen worden toegekend of bijvoorbeeld ingaan bij een besteding boven de € 50,-.

Rapportages

U kunt gemakkelijk rapportages uitdraaien van alle gegevens die uw Magento webshop in haar database heeft opgenomen. Zo kunt u bijvoorbeeld bekijken hoeveel orders u heeft ontvangen in het laatste kwartaal van 2010 of welke producten het meest verkocht zijn etc. Tevens kunt u alle rapportages exporteren naar een Excel of CSV formaat om het zo bij te houden in uw boekhouding. 

Nieuwsbrief

Om uw klanten op de hoogte te houden van alle aanbiedingen omtrent uw webshop kunt u met één druk op de knop een nieuwsbrief versturen naar alle of naar een aantal gebruikersgroepen. Ook kunt u uw nieuwsbrief inplannen zodat deze maandelijks wordt verstuurd. 

Statische pagina's

Met Magento kunt u ook contentpagina's creëren: statische pagina's met tekst, illustraties en downloads. Deze pagina's maken gebruik van eigen templates.

Meerdere gebruikersprofielen voor beheerders

U kunt de beheerders van de webshop indelen in gebruiksprofielen, waarbij per gebruiksprofiel verschillende rechten worden vastgesteld.

Figuur 3: Magento op uw mobiele telefoon.

Kortom, Magento is een zeer krachtig eCommerce oplossing waarmee u zich volledig kunt richten op de online verkoop van uw producten. Voor zowel grote als kleine webshops is Magento de uitkomst!
Magento beperkt zich overigens niet tot beeldscherm, met de speciale iPhone extensies is uw webshop ook beschikbaar via de telefoon. (Met behoud van alle functionaliteiten).

Ook uit deze serie

Deel 1: EE

Meer achtergrond nodig? Neem contact met ons op

Deel deze pagina