Altijd als eerste onze nieuwste blogs lezen? Laat je email adres achter en je ontvangt een bericht als wij een nieuw blog plaatsen.

Onze ervaring leert dat veel midden- tot grote ondernemingen een verscheidenheid aan websites hebben en dat deze liefst allemaal op één en hetzelfde platform moeten worden gehost.

Multi

Onze ervaring leert dat veel midden- tot grote ondernemingen een verscheidenheid aan websites hebben en dat deze liefst allemaal op één en hetzelfde platform moeten worden gehost.

Uitdagingen

Daarmee krijg je als organisatie de uitdaging om binnen één online omgeving met multi-site en multi-agents toch in controle te blijven. Door dit goed op te zetten voorkomt u een hoop hoofdbrekens en onnodige projectinvesteringen die nog vóór afschrijving u al voor nieuwe kosten stelt.

Steeds vaker spreken wij klanten die met de uitdaging stoeien om een online platform beheersbaar te houden en toch flexibel te zijn. Eén online platform waar meerdere merken op moeten worden gehost en waarbij meerdere internetbureaus er op werkzaam zijn.

Een online platform waar maar één website op operationeel is, is eenvoudig beheersbaar te houden. De uitdaging begint als verschillende internetbureaus op hetzelfde platform meer dan één website willen realiseren. Dat komt heel snel voor als er bijvoorbeeld even een campagne site moet worden gemaakt door een bureau die door een succesvolle pitch u als nieuwe klant heeft gewonnen.

We staan er niet zo snel bij stil maar ieder bureau heeft een eigen manier van werken. Dat is natuurlijk niet te voorkomen en ook heel begrijpelijk. Toch heeft u hiermee een mooie uitdaging bij u binnen gebracht, want voor dat u er erg in heeft staan er twee sites op het platform die zodanig zijn gebouwd dat bij eventuele upgrades of tussentijdse wijzigingen een wissel wordt getrokken op de gehele omgeving.

Om hier een beheersbare omgeving te realiseren waarbij de kosten van wijzigingen niet de pan uit rijzen werken wij vanuit een aantal uitgangspunten zoals

  • Basis Architectuur
  • Ontwikkeltools
  • Naming Convention
  • Font strategie
  • Flexibele Templates en Components

Het is een set aan guidelines en best practices die u in staat stellen om een beheersbaar en kostenbewust platform te hebben zonder dat het uw internet bureaus in hun vrijheden hoeft te beperken.

Interesse gewekt hoe dit voor u kan werken? 


Meer achtergrond nodig? Neem contact met ons op

Deel deze pagina