Altijd als eerste onze nieuwste blogs lezen? Laat je email adres achter en je ontvangt een bericht als wij een nieuw blog plaatsen.

Nauw samenwerken, snel bijsturen en vliegensvlug een app, functie of proof of concept klaar hebben liggen? De oplossing ligt in multidisciplinair extreme programming. Benieuwd hoe wij dit hebben ingezet bij Suneco?

Thumbnail samenwerken met extreme programming

Normaal gesproken is het idee van extreme programming dat twee developers samen aan een stuk code werken achter één scherm. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij een erg ingewikkelde functie, waarbij een extra set ogen erg behulpzaam kan zijn. Maar wij deden het net even anders.

In plaats van twee programmeurs die naar een set code kijken, zaten bij ons de developer en de product owner (de klant) bij elkaar. Dit om zo in een hele korte tijd een mobiele app te bouwen.

De applicatie moest snel opgetuigd worden, zodat deze snel in gebruik genomen kon worden. Het idee en design waren al aanwezig, zodat direct gestart kon worden met de bouw. Tijdens de realisatie heeft de developer het idee uitgewerkt en de product owner continue mee laten kijken tijdens het ontwikkelproces. Met als resultaat dat de applicatie snel gerealiseerd kon worden.

De voordelen van deze manier van werken zijn:

  • Korte lijnen tussen development en requirements
  • De producteigenaar is nauw betrokken bij de ontwikkeling
  • Snel kunnen bijsturen
  • Korte doorlooptijd
  • Geen aanpassingen nodig achteraf
  • Geen verrassingen achteraf

Deze manier van werken is het beste toe te passen op korte trajecten, zoals proof of concepts, kleine applicaties, kleine websites, en losse functies voor een (web)applicatie.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze manier van werken? Neem gerust contact met ons op via sales@suneco.nl of 088 – 002 79 62

Meer achtergrond nodig? Neem contact met ons op

Deel deze pagina