Altijd als eerste onze nieuwste blogs lezen? Laat je email adres achter en je ontvangt een bericht als wij een nieuw blog plaatsen.

Toonaangevend onderzoeksbureau plaatst Sitecore in leiderskwadrant van Gartner's Magic Quadrant voor web content management.

jaarcijfers

Toonaangevend onderzoeksbureau plaatst Sitecore in leiderskwadrant van Gartner's Magic Quadrant voor web content management.

Gartner

Zeist en Kopenhagen, 26 augustus 2010 – Sitecore, de toonaangevende leverancier van .NET Web Content Management System (CMS)-software, heeft vandaag bekendgemaakt dat het door Gartner, Inc. in het leiderskwadrant is geplaatst in het onlangs verschenen rapport ‘Magic Quadrant for Web Content Management’1. Volgens Gartner is de markt voor web content management “nog altijd groeiend” en “overschrijdt hij in 2010 waarschijnlijk de 1 miljard dollar”. 

In het rapport werd een groot aantal leveranciers van web content management(WCM) beoordeeld op basis van strenge criteria, zoals klantervaring, innovatie, marktinzicht, marketing- en verkoopstrategie, productstrategie en bedrijfsmodel.

Volgens het rapport moeten leiders de markttransformatie aansturen en de hoogste gecombineerde score hebben voor hun uitvoerend vermogen en de volledigheid van hun visie. Ze presteren goed, zijn klaar voor de toekomst en hebben een duidelijke visie. Ze hebben sterke solution partners, zijn in meerdere regio’s vertegenwoordigd, presteren in financieel opzicht consistent, hebben een brede platformondersteuning en een goede klantondersteuning. Daarnaast domineren ze binnen een of meer technologieën of verticale markten en zijn ze zich bewust van het ecosysteem waarin hun eigen aanbod thuishoort. Leiders kunnen aantonen dat ze binnen internationale ondernemingen worden ingezet, ze bieden integratie met andere bedrijfstoepassingen en content repositories en richten zich op verticale processen of horizontale oplossingen, aldus Gartner. 

Sitecore CMS is marktleider op het gebied van WCM-applicaties voor de .NET-omgeving en biedt een kosteneffectieve oplossing voor het vastleggen, organiseren, opslaan en creëren van webcontent. Sitecore kent een flexibele architectuur die eenvoudig kan worden aangepast op allerlei bedrijfssituaties en die klanten de benodigde schaalbaarheid, prestaties, flexibiliteit en het integratievermogen biedt om meerdere websites te beheren en boeiende webervaringen te bieden.

“Sitecore wil de leidende technologie en kennis bieden die klanten nodig hebben om het meeste uit hun content te halen, boeiende webervaringen te bieden en groei te realiseren”, zegt Michael Seifert, CEO van Sitecore. “Dankzij ons leiderschap en onze visie op kernterreinen als mobiliteit en de bruikbaarheid van interfaces, gecombineerd met onze .NET-basis en interoperabiliteit met aangrenzende technologieën als Microsoft SharePoint en CRM-systemen, blijven we een opvallende speler op de markt. Het feit dat Gartner ons als leider positioneert op het gebied van web content management zien we als bevestiging van ons voortdurende streven naar uitmuntende producten en de toegevoegde waarde die we onze klanten bieden.” 

Het rapport is gratis te downloaden via: www.sitecore.nl/GartnerMQ 

1) Gartner, Inc. “Magic Quadrant for Web Content Management” door Mick MacComascaigh, Toby Bell, Jim Murphy, 19 augustus 2010 

Over de Magic Quadrant 

Het copyright op de Gartner Magic Quadrant berust sinds 2010 bij Gartner, Inc. en voor het gebruik is toestemming vereist. De Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt op een specifiek moment en voor een specifieke periode. Het geeft de analyse van Gartner weer van hoe bepaalde leveranciers presteren ten opzichte van criteria die Gartner voor die markt heeft vastgesteld. Gartner doet geen aanbevelingen voor leverancier, producten of diensten die in de Magic Quadrant zijn opgenomen en adviseert technologiegebruikers niet om uitsluitend te kiezen voor leveranciers in het leiderskwadrant. De Magic Quadrant is uitsluitend bedoeld als onderzoekstool en niet als specifieke leidraad. Gartner doet afstand van alle uitdrukkelijke of impliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek, inclusief garanties ten aanzien van verhandelbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Meer achtergrond nodig? Neem contact met ons op

Deel deze pagina