Altijd als eerste onze nieuwste blogs lezen? Laat je email adres achter en je ontvangt een bericht als wij een nieuw blog plaatsen.

Veel organisaties maken online keuzes gebaseerd op tijdsdruk of budget. We moeten snel een nieuwe site, we moeten snel een online plan, we moeten over 100 dagen live. Is dit verstandig als je naar de toekomst kijkt.

Succesvol online

Hoe zijn uw websites binnen uw CMS gerealiseerd? Zijn ze overzichtelijk opgehangen of liggen ze over elkaar op de kapstok en staat deze nog net rechtop?

Veel organisaties maken online keuzes gebaseerd op tijdsdruk of budget. We moeten snel een nieuwe site, we moeten snel een online plan, we moeten over 100 dagen live. Allemaal valide vragen want je bedrijf/organisatie is nu in een situatie verwikkeld waar het snel uit moet komen om klaar te zijn voor de toekomst. Alleen in onze ogen wordt de toekomst nog wel eens op een tweede of zelfs derde plan gezet. Vaak te maken met budget.

Wilt u ook in de toekomst succesvol online zijn en niet voor kosten komen die terugkijkend voorkomen hadden kunnen worden.

Suneco adviseert bij al haar online projecten te starten met de volgende drie stappen.

Stap 1 

Vragen beantwoordt krijgen als “Wat is uw toekomst, waar staat de stip op de horizon, waar moet de organisatie over 3 tot 5 jaar staan”. Dit zijn zeker geen eenvoudige vragen en deze kunnen ook heel confronterend zijn.

Het voorkomt u op een later moment wel heel veel hoofdbrekens. U kiest namelijk ook niet ieder jaar een nieuw CMS platform, of CRM of ERP oplossing. U kiest dit soort strategische oplossingen voor een periode van minimaal 3 tot 5 jaar. Dus waarom kiest u dan nu wel voor een project antwoord dat alleen naar het hier en nu kijkt.

Stap 2 

Prioriteren van de aspecten die tussen nu en op termijn gerealiseerd zouden moeten worden. Naast het prioriteren bepalen we gezamenlijk de meest logische fasering t.a.v. de realisering.

Hierbij werken wij op basis van Scrum en of Budget Driven Scrum

Wie dit realiseert en op welk platform is voor ons van ondergeschikt belang, als u namelijk tevreden bent over onze opleveringen zult u er ook geen moeite mee hebben om ons te blijven betrekken in uw projecten, doen wij ons werk niet goed dan heeft u een volledig gedocumenteerd project dat u kunt overdragen aan iemand anders. Die ander kan daar zo mee aan de slag, en het zijn per slot van rekening niet onze aspecten die gerealiseerd moeten worden maar het zijn de uwe, kortom geen risico voor u en wij durven ons kwetsbaar op te stellen

Met de uitkomsten van de tweede stap kunnen wij vervolgens het Functioneel Ontwerp opstellen en de plattegrond/foundation maken waarmee u later ook eenvoudig dié aspecten kunt realiseren die bijdragen aan uw stip op de horizon. Er is namelijk van te voren rekening gehouden met de toekomst in plaats van met alleen het heden.

En ja, dit zal in de aanloop iets meer tijd, inspanning en geld kosten maar in de toekomst heeft u profijt van een partner gehad die u als expert heeft laten zien hoe uw lange termijn ideeën er uit zullen zien.

Dat een moment van reflectie geld oplevert hebben wij laten zien door onze aanpak van de inrichting van multi-site multi-vendor platformen. Besparingen van meerdere tonnen en maanden inspanningen bij daaropvolgende deployments hebben wij voor deze klant weten te behalen.

Meer achtergrond nodig? Neem contact met ons op

Deel deze pagina