Om een  passende (web)applicatie te bouwen moeten er vele keuzes gemaakt worden. Daarom vinden wij  het belangrijk om een duidelijke werkwijze en projectfasering te hanteren. Dit zorgt voor een efficiënte en snelle ontwikkeling van jouw applicatie. Deze werkwijze is voor vele klanten van ons succesvol ingezet.

Kennismaking

Wij vinden een goede samenwerking met de klant van belang en dit is mede bepalend voor het succes van het project. Daarom nemen we echt de tijd om kennis te maken met jou en jouw bedrijf. Wij willen graag weten wat de doelen en ambities van het bedrijf zijn en houden we rekening met de doelen voor de lange termijn. Tijdens de kennismaking zullen we ook de wensen bespreken en denken we met je mee in mogelijkheden. Aan het eind van het gesprek kunnen wij een eerste inschatting maken van de haalbaarheid van deze wensen

Concepting

Deze fase bestaat uit meerdere sessies waarin we met elkaar de wensen verder in detail uitwerken om zo te bepalen welke functionaliteiten er nodig zijn. Aan het eind van deze fase ontvang je een duidelijk overzicht van alle specificaties in een backlog en een indicatie van het aantal benodigde sprints. Deze fase wordt apart gefactureerd. Hierdoor heb je altijd nog de keuze om de applicatie ergens anders te laten ontwikkelen.

Fase 1 Afspraken vastleggen

In deze fase leggen we de afspraken vast over aantal sprints, scope en de wederzijdse verantwoordelijkheden en wordt er een voorstel gedaan voor een beheer- en onderhoudsplan.

Fase 2 Ontwikkeling

Deze fase start met een kick-off. Hier maak je kennis met het complete ontwikkelteam en vindt er een briefing plaats zodat iedereen een helder beeld heeft van het project.

Bij voorkeur werken wij Scrum. Hierbij werken wij in sprints van 2 - 3 weken. Aan de start van de sprint is er een sprintplanning. Jij bepaalt hierbij de prioriteit van de te bouwen functionaliteiten. Samen met het ontwikkelteam wordt er gepland welke onderdelen er binnen de sprint vallen. Elke dag starten wij met een stand-up waarbij het development team in ongeveer 15 minuten bespreekt welke taken er opgepakt worden en of er mogelijk problemen verwacht worden. Aan het einde van iedere sprint presenteren wij aan jou het gerealiseerde product in een demo en wordt er samen geëvalueerd wat er beter kan en wat er goed gegaan is. Dit proces wordt herhaald totdat het project is afgerond. Tijdens deze fase regelt onze projectmanager samen met jouw product owner het hele proces voor u.

Voordelen van deze scrum werkwijze zijn:

  • Grip op het project en budget door regelmatige updates
  • Betere kwaliteit van de software doordat je tijdig kan bijsturen als inzichten of prioriteiten wijzigen
  • Elke 2-3 weken een oplevering van een werkend deel van het product
  • Snelle time to market

Fase 3 Livegang en beheer

Voordat we live gaan leggen wij de afspraken definitief vast in het beheer- en onderhoudsplan. Ondanks uitgebreide testen kan het zijn dat er nog enige "finetuning" nodig is. In de eerste weken na live gang zullen wij de applicatie extra monitoren. Ook houden wij in die periode extra capaciteit vrij en kunnen wij direct aanpassingen doorvoeren.

Na deze fase zullen wij jouw applicatie conform de afspraken van het beheer- en onderhoudsplan monitoren en preventief onderhoud uitvoeren. Indien gewenst en afgesproken in het onderhoudsplan kan je van ons een maandelijkse rapportage ontvangen, die een beeld geeft van de prestaties van de applicatie. Vanuit onze maintenance afdeling kunnen op jouw verzoek wijzigen aan de applicatie worden doorgevoerd.

Afbeelding van idee naar app

Snel een proof of concept of kleine applicatie hebben? Bekijk hoe wij multidisciplinair extreme programming inzetten bij een korte time to market.

Extreme programming bij Suneco

 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze werkwijzes en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.

sales@suneco.nl | 088 007 962